Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı

İsrail savaş uçaklarının Gazze’deki Beyt Hanun bölgesine düzenlediği hava saldırısında iki Filistinli öldü, iki kişi ise yaralandı.



Gazze’deki Hamas hükümeti SaÄŸlık Bakanlığı sözcüsü EÅŸref Kudra, Ä°srail savaÅŸ uçaklarının Beyt Hanun’da bulunan Es-Sikke Caddesi’ne düzenlediÄŸi saldırıda 21 yaşındaki Musab Zeani isimli Filistinli gencin öldüÄŸünü bildirmiÅŸti.

Daha sonra yaralılardan birinin hayatını kaybettiÄŸi açıklandı.

Ä°srail ordusu ise Gazze'den Ä°srail'in sınır bölgelerine roket atılmasına misilleme olarak Gazze'de bir hedefin vurulduÄŸunu açıkladı.

Ä°srail cuma günü de Gazze’ye hava saldırısı düzenlemiÅŸ, ancak saldırıda herhangi bir can kaybı meydana gelmemiÅŸti.

Son saldırı Ä°srail BaÅŸbakanı Benyamin Netanyahu’nun Obama ile görüÅŸmek için ABD’de olduÄŸu bir zamanda gerçekleÅŸti.

Netanyahu ve Obama’nın gündem maddeleri arasında ABD arabuluculuÄŸunda gerçekleÅŸen Ä°srail-Filistin barış görüÅŸmeleri de vardı.

Ä°srail ordusu Gazze’den füze atılmasına karşılık olarak sık sık hava saldırısı düzenliyor. Ordu yetkilileri tarafından 11 Åžubat’ta yapılan açıklamaya göre 2014'ün başından beri Ä°srail'in güneyine 33 füze atıldı.

Ä°srail’in açıklamasından sonra Hamas Ä°srail’e atılan füzelerle ilgilerinin olmadığını açıklamıştı. Hamas, füzelerin bazı Filistinli gruplara baÄŸlı olan ve bireysel hareket eden kiÅŸilerce atıldığını belirtmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.